Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

LITTLE BIG ENTREPRENEURS - ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

 


Το σχολείο μας από το σχολικό έτος 2021-22 συμμετέχει σε ένα πρωτοποριακό καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2 βασισμένο στο "Desigh Thinking (Σχεδιαστική Σκέψη). Μέσα από πέντε εκπαιδευτικά στάδια οι μαθητές και μαθήτριες συνεργάζονται και επιλύουν ένα πρόβλημα ή έναν στόχο που έχουν θέσει.




Στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του ψηφιακού παιχνιδιού στα συνεργαζόμενα σχολεία του προγράμματος μας, πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023. Η επιμόρφωση έλαβε χώρα στοv φιλόξενο χώρο του 11ου Δ.Σ. Χανίων υπό την παιδαγωγική επιμέλεια των Συντονιστριών Εκπαιδευτικού Έργου κ.κ. Αθηνά Ντούλια και Χαρά Ανδρεάδου. 

Παρουσιάστηκαν οι βασικές αρχές της σχεδιαστικής σκέψης πάνω στις οποίες στηρίζεται η φιλοσοφία του παιχνιδιού, το ίδιο το ψηφιακό παιχνίδι, καθώς και υποστηρικτικό υλικό που θα χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί κατά την πιλοτική του εφαρμογή στα σχολεία με την συμμετοχή μαθητών. Τα σχολεία που θα εφαρμόσουν πιλοτικά το LittleBigEntrepreneurs Game στις τάξεις τους αφορούν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς από το 9ο Δ.Σ. Χανίων, 11ο Δ.Σ. Χανίων και το Ιδιωτικό Δημοτικό σχολείο Ναυστάθμου Κρήτης (ΔΔΜΝ).










Δείτε την περσινή δράση μας εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου