Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤO ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ


Οι μαθητές και μαθήτριες της Έκτης τάξης συνοδεία των εκπαιδευτικών τους παρακολούθησαν, στο πλαίσιο  του προγράμματος “Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης της Μαθητιώσας Νεολαίας” της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) που συνεργάζεται με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σούδας και με την αρωγή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων,  την εκπαιδευτική δράση «Η επαναχρησιμοποίηση πετάει χαρταετό!» στο Κρητικό Παραδοσιακό Σπίτι – Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου που απευθύνεται σε παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα της δράσης περιελάμβανε τα εξής:

  • Αρχικά οι μαθητές έφτιαξαν ψωμί το οποίο στη συνέχεια φούρνισαν σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο που διαθέτει το Μουσείο.
  • Κατόπιν τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζεται ένας παραδοσιακός χαρταετός από ανακυκλώσιμα και φυσικά υλικά, όπως παλιά περιοδικά, εφημερίδες, καλάμια κ.λπ.
  • Παράλληλα με τη δράση, μαθητές και μαθήτριες ενημερώθηκαν από τον κ. Φραγκιαδάκη Ηλία , για τα περιβαλλοντικά προβλήματα, τη σημασία της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης υλικών, ευαισθητοποιώντας δασκάλους και παιδιά, δίνοντας έτσι το μήνυμα ότι τα σκουπίδια δεν είναι άχρηστα υλικά, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και να μετατραπούν σε μια νέα δημιουργία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου