Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Εκπαιδευτικός Όμιλος «Παραδοσιακοί χοροί απ΄όλη την Ελλάδα»

 


Αγαπητοί γονείς,

 Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την έναρξη λειτουργίας νέου εκπαιδευτικού ομίλου στο σχολείο μας με θέμα:

«Παραδοσιακοί χοροί απ΄όλη την Ελλάδα»,

 μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος διδασκαλίας.

 Η πρόσκληση απευθύνεται κατά προτεραιότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στους/στις μαθητές/τριες της Στ΄Ε΄και Δ΄τάξης που επιθυμούν να συμμετέχουν, κατόπιν σχετικής δήλωσης των γονέων τους.

 Τα μαθήματα Παραδοσιακών Χορών απ΄όλη την Ελλάδα στοχεύουν :

·         στην καλλιέργεια  της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των μαθητών/τριών,

·         στην απόκτηση γνώσεων που σχετίζονται με τον παραδοσιακό  χορό, τη μουσική και το τραγούδι σε τοπικό και εθνικό επίπεδο

·         στην ενίσχυση της  ομαδικότητας και της συνεργασίας,

 με απώτερο στόχο τη συγκρότηση ομάδας  χορού του 9ου Δημ. Σχολείου και τη συμμετοχή/εκπροσώπηση σε πολιτιστικές εκδηλώσεις μέσα και έξω από το σχολείο.

Συγκρότηση Ομίλου

Για τη συγκρότηση του εκπαιδευτικού ομίλου «Παραδοσιακών Χορών απ΄όλη την Ελλάδα» θα γίνουν δεκτοί  18 μαθητές/τριες κατά σειρά ενδιαφέροντος από την Στ΄ Ε΄και στη συνέχεια Δ΄τάξη, κατά προτεραιότητα που δε συμμετέχουν στον όμιλο Κινηματογραφικής Παιδείας, με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλα παιδιά να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικούς ομίλους. 

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται  κάθε εβδομάδα, ημέρα Τρίτη  από τις 13.20-14.20 μέχρι το μήνα Μάιο με την εθελοντική πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κ. Ελισάβετ Κουκούμη . Η συμμετοχή των μαθητών είναι δωρεάν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου