Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Οδηγίες για γονείς για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση


Αγαπητοί γονείς,
Με το παρόν μήνυμα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την εγγραφή των μαθητών σας στην ηλεκτρονική τάξη.
Η μετάβαση από την πραγματική στην ηλεκτρονική τάξη αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα, το οποίο καταφέραμε να βγάλουμε σε πέρας  σε σύντομο χρονικό διάστημα συστηματικής προσπάθειας, εργασίας και επιμόρφωσης όλων μας σε πρωτόγνωρες συνθήκες, καθώς η ηλεκτρονική επικοινωνία, η έλλειψη της αμεσότητας του προφορικού λόγου δημιούργησε αυξημένες δυσκολίες. Από την άλλη ανοίγεται ένας καινούργιος ψηφιακός κόσμος μπροστά μας με καινούρια μεθοδολογικά εργαλεία επικοινωνίας /μάθησης, καινούριο λεξιλόγιο, το οποίο καλούμαστε δάσκαλοι, γονείς και μαθητές να εξοικειωθούμε. Και όλο αυτό μέσα σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο είναι πολύ αργό! Γι΄αυτό μην απογοητευτείτε στην αρχή, καθώς ενδεχομένως λόγω της επιβάρυνσης του συστήματος να συναντήσετε δυσκολίες στην είσοδό σας όπως συναντάμε κι εμείς και δεν έχουμε ευθύνη γι΄ αυτό!
Η πλατφόρμα συνεχώς βελτιώνεται.
Επισημαίνουμε ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνιστά το πλέον πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουν οι μαθητές μας την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας - χωρίς να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση, ούτε να καλύψει τη διδακτέα ύλη.
Χρήσιμες διευκρινιστικές πληροφορίες και λεξιλόγιο
Κυψέλη: τάξη ή μαθήματα
Τοίχος: πίνακας
Καμπανάκι πάνω δεξιά: Ειδοποιήσεις
Ένας μαθητής για παράδειγμα της Δ΄τάξης θα βλέπει στην οθόνη του μία κυψέλη με το δάσκαλο/α, μία με τη μουσική, θεατρική αγωγή, αγγλικά, γυμναστική, πληροφορική κ.τ.λ
και θα πρέπει να αποδεχτεί όλες τις προσκλήσεις που θα γίνουν από τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς.
Η πλατφόρμα-ηλεκτρονική τάξη την οποία έχει επιλέξει το σχολείο μας  είναι η E-Me
Για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα  E-Me  πατάτε τον  παρακάτω σύνδεσμο:  
Πρώτα γίνομαι ΜΕΛΟΣ: Όλοι οι μαθητές θα πρέπει να έχουν κάνει απλή είσοδο στην https://e-me.edu.gr/  τουλάχιστον μία φορά για να γίνουν ΜΕΛΗ και να μπορούν να τους βρουν οι εκπαιδευτικοί για να τους  προσκαλέσουν.
Ακολούθησε τα βήματα αγαπητέ μαθητή/τρια:

1.    Επιλέγεις “ΕΙΣΟΔΟΣ” https://e-me.edu.gr/ . Στη καρτέλα που εμφανίζεται συμπληρώνεις το user-name και το password του μαθητικού σου λογαριασμού στο ΠΣΔ τουλάχιστον μία φορά!

2.    Ξανακάνεις είσοδο στην e-me δεύτερη φορά για να δεις αν έχεις λάβει πρόσκληση (ή προσκλήσεις) συμμετοχής σε κάποια «κυψέλη» [(ή κυψέλες)(καμπανάκι)]

3.    Αν έχεις λάβει πρόσκληση από τον/την εκπαιδευτικό για συμμετοχή στην κυψέλη της τάξης ή μαθήματος κάνε «ΑΠΟΔΟΧΗ». Μετά την αποδοχή, είσαι πλέον μέλος της συγκεκριμένης κυψέλης.

4.    Στον τοίχο της Κυψέλης σου θα βρεις ανακοινώσεις σημειώσεις- υλικό από τον εκάστοτε εκπαιδευτικό και θα μπορείς να επικοινωνήσεις.  
5.    Επισυνάπτουμε χρήσιμο οδηγό για γονείς και μαθητές

Καλή δύναμη και συνέχεια!

Η Δ/ντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου