Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Ξεκινάμε την Ασύγχρονη τηλε-εκπαίδευση


Αγαπητοί γονείς,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την είσοδο των μαθητών μας στις κυψέλες τους/ ηλεκτρονικές τάξεις.

 Οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων του σχολείου μας έχουν τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια της αναστολής λειτουργίας του σχολείου και κατόπιν συστηματικής δουλειάς των εκπαιδευτικών και προσπάθειας δικιάς σας για να έχουν τους κωδικούς τους από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο να συμμετέχουν σε ασύγχρονες εκπαιδευτικές δραστηριότητες με στόχο την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Επισημαίνουμε ότι οι ηλεκτρονικές τάξεις δεν υποκαθιστούν την δια ζώσης διδασκαλία, αλλά λειτουργούν ως προσπάθεια στοιχειώδους εκπαιδευτικής επικοινωνίας μαθητών και εκπαιδευτικών και μαθητών μεταξύ τους, αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνουμε. Μάλιστα, οι δημιουργικές εργασίες – δραστηριότητες, ιδιαίτερα στις παρούσες συνθήκες, είναι δυνατόν να αποτελέσουν σημαντικό παιδαγωγικό εργαλείο που θα κρατήσει τα παιδιά σε εγρήγορση και θα ευνοήσει, έστω και εξ αποστάσεως, την καλλιέργεια επικοινωνιακών δεξιοτήτων των μαθητών.

Στο σχολείο μας έχουν εγγραφεί  συνολικά στο ΠΣΔ 190/209 του συνόλου των μαθητών μέχρι σήμερα Τρίτη 30 Μαρτίου 2020. Η προσπάθεια συνεχίζεται καθώς η διεύθυνση, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς επικοινωνούν καθημερινά προσπαθώντας να παρέχουν  υποστήριξη για την εγγραφή τους.
Υπενθυμίζουμε ότι το σχολείο μας επέλεξε  κατά κύριο λόγο την εφαρμογή  https://e-me.edu.gr/  για να ξεκινήσουμε την Ασύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ, καθώς μας δίνει ένα ασφαλές πλαίσιο διαχείρισης προσωπικών δεδομένων για την  εξ αποστάσεως επικοινωνία/μάθηση εκπαιδευτικών και μαθητών.
Ξεκινάμε τα μαθήματα με τους Δασκάλους των τάξεων και πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί.
Για να συνδεθείτε στην τάξη του Δασκάλου σας:

1. Ανοίξτε τον Αναλυτικό Κατάλογο
2. Πατήστε στο link της ψηφιακής τάξης δίπλα στο όνομα του Δασκάλου σας
3. Θα μεταφερθείτε αυτόματα στο περιβάλλον της εκπαιδευτικής πλατφόρμας και θα δώσετε τους κωδικούς του μαθητή που λάβατε από το ΠΣΔ (Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο)
Με αυτό τον τρόπο θα γίνει αίτημα στον δάσκαλο και θα περιμένετε την αποδοχή του.
Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος, καθώς το σύστημα είναι πολύ αργό και οι εκπαιδευτικοί μας έχουν δυσκολίες στην αναζήτηση και εμφάνιση των μαθητών στην κυψέλη τους/τάξη.
Αναλυτικός κατάλογος τάξεων ή μαθημάτων (Ο κατάλογος θα ανανεώνεται... παρακολουθείτε την ιστοσελίδα μας)


 Ευχαριστούμε πολύ!


 Η Δ/ντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου