Κυριακή 21 Απριλίου 2024

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΩΔΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ "ΜΙΝΩΑΣ"

 Tο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) διοργανώνουν σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Κρήτης, την Επιχειρησιακή Άσκηση για την αντιμετώπιση Σεισμού και Συνοδών Γεωδυναμικών Φαινομένων με την κωδική ονομασία «Μίνωας 2024». Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται η υλοποίηση οριζόντιων δράσεων ασκήσεων ετοιμότητας για σεισμό στις σχολικές μονάδες της Κρήτης.

Πιο συγκεκριμένα, την 22η/04/2024 θα γίνουν οι ασκήσεις στις σχολικές μονάδες ΠΕ Χανίων και Ρεθύμνου, ενώ την 23η/04/2024 στις σχολικές μονάδες ΠΕ Ηρακλείου και Λασιθίου. Η εφαρμογή του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για σεισμό της κάθε σχολικής μονάδας θα ξεκινήσει με τη λήψη του σχετικού μηνύματος από το 112 (που θα δηλώνει την εκδήλωση σεισμού) σύμφωνα με όσα προβλέπονται και στο Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου του ΟΑΣΠ.

Οι μαθητές θα παραμείνουν για λίγο χρόνο στο χώρο συγκέντρωσης που έχει οριστεί στον αύλειο χώρο του σχολείου μετά την εκκένωση των σχολικών τους κτιρίων, σύμφωνα με τον Σχεδιασμό Έκτακτης Ανάγκης και μετά θα συνεχιστεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων κανονικά.Δεύτερος χώρος Καταφυγής εκτός σχολικού χώρου έχει οριστεί ο Κήπος της Αγίας Μαγδαληνής (CH32).

Περισσότερες πληροφορίες για την άσκηση «Μινώας» μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Δήμου Χανίων:

Δήμος Χανίων: Επιχειρησιακή άσκηση σεισμού «ΜΙΝΩΑΣ 2024» - Απαραίτητες οδηγίες

ΧΩΡΟΙ ΚΑΤΑΦΥΓΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ:

ΧΩΡΟΙ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ Π.Ε.ΧΑΝΙΩΝ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου