Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ...


 

Αγαπητοί γονείς,

με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19.

H επιστροφή στο σχολείο μετά την αναστολή λειτουργίας τους, αποτελεί μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους μαθητές, τις οικογένειές τους και όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας, καθώς επανασυνδεόμαστε σε μια διαφορετική πραγματικότητα και σε νέες συνθήκες, τηρώντας μέτρα ασφαλείας και προστασίας.

Αναφορικά λοιπόν με την επιστροφή των παιδιών και τη λειτουργία του σχολείου σας ενημερώνουμε ότι:

*      Τα τμήματα των τάξεων που ο αριθμός των παιδιών είναι περισσότεροι από 15 μαθητές  θα χωριστούν σε δύο υποτμήματα κατά αλφαβητική σειρά, λαμβάνοντας βέβαια υπόψη τα αδέρφια που φοιτούν στο νηπιαγωγείο-δημοτικό και αν μπορούμε και στο γυμνάσιο.

*      Το υποτμήμα 1 ξεκινάει τη φοίτησή του κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και το υποτμήμα 2 κάθε Τρίτη και Πέμπτη, ενώ ισχύει το αντίστροφο την επόμενη εβδομάδα.

*      Οι δάσκαλοι των τάξεων θα σας ενημερώσουν με e-mail ή στον τοίχο της e-me για το υποτμήμα που θα φοιτήσει το παιδί σας.

*      Οι γονείς που για λόγους υγείας δε θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή 29 Μαΐου να ενημερώσουν το δάσκαλο/α της τάξης. Επίσης θα πρέπει κατόπιν συνεννόησης μαζί μας  να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση για τη δικαιολόγηση των απουσιών.

*      Η ώρα προσέλευσης των παιδιών είναι 8.00 και η αποχώρηση 1.15

*      Αποφεύγουμε το συνωστισμό  κατά την προσέλευση - αποχώρηση στη σχολική μονάδα, φροντίζοντας να τηρούνται αποστάσεις μεταξύ των μαθητών.

*      Οι γονείς  αφήνουν τα παιδιά τους για να προσέλθουν στο σχολείο και δεν παραμένουν συγκεντρωμένοι στην έξοδο του σχολείου.

*      Για το σκοπό αυτό, δεν πραγματοποιείται η συγκέντρωση μαθητών στον προαύλιο χώρο πριν την έναρξη του ωρολογίου προγράμματος και η καθιερωμένη διαδικασία πραγματοποιείται εντός των αιθουσών.


*      Τα παιδιά οφείλουν να έχουν μαζί τους καθημερινά επαρκώς το δικό τους σχολικό εξοπλισμό, όπως γόμα μολύβια , στυλό και χρώματα γιατί δεν επιτρέπεται ο δανεισμός από άλλα παιδιά.

*      Η απόσταση και το καλό πλύσιμο των χεριών/ η χρήση αντισηπτικού αποτελεί τους θεμελιώδεις κανόνες για τη συμβίωσή μας στο σχολικό περιβάλλον, ενώ η χρήση της μάσκας καθίσταται προαιρετική.

*      Το Υπουργείο Παιδείας έχει προμηθεύσει πλήρως τα σχολεία με διάλυμα αντισηπτικού.

*      Η καθαρίστρια μας θα βρίσκεται από το πρωί στη σχολική μας μονάδα για τις αυξημένες ανάγκες καθαριότητας του σχολείου.

*      Τα κυλικεία των σχολικών μονάδων παραμένουν κλειστά μέχρι τη λήξη του διδακτικού  έτους.

*      Για το υπόλοιπο του σχολικού έτους 2019-2020 δεν πραγματοποιούνται οι εκδρομές, επισκέψεις, περίπατοι, εκδηλώσεις, μαθητικοί αγώνες.

*      Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών βιβλιοθηκών και η λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος.

Προσοχή!: Σε περίπτωση που μαθητής/τρια παρουσιάσει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, αυτός/ή θα πρέπει να παραμείνει κατ’ οίκον και οι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να ενημερώσουν αμέσως  τηλεφωνικώς το σχολείο και να επικοινωνήσουν με τον/την προσωπικό/ή γιατρό ή τον/την παιδίατρό τους. Αν το παιδί σας παρουσιάσει συμπτώματα κατά την διάρκεια παραμονής του στο σχολείο θα απομονωθεί σε χώρο που έχει ετοιμάσει το σχολείο, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο και θα λάβετε τηλεφώνημα για να το παραλάβετε.

Παρακαλούμε όπως έχετε πάντα το τηλέφωνό σας μαζί σας και βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται σε λειτουργία.

Αγαπητοί γονείς,
Παρά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς που καλούμαστε να βιώσουμε με την επιστροφή στο σχολείο είναι σημαντικό να διατηρήσουμε δυνατές σχέσεις, να μείνουμε αισιόδοξοι και να προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε/ανακαλύψουμε τα δυνατά μας σημεία και σε αυτή τη φάση. Ενθαρρύνουμε όλοι μαζί τα παιδιά μας με τον καλύτερο τρόπο για την επιστροφή στο σχολείο.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για τυχόν απορίες
Από τη διεύθυνση του σχολείου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου