Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Το μουσικό σχήμα VAMOS ENSEBLE στην αυλή του σχολείου μας!! Το μουσικό σύνολο VAMOS ENSEBLE, στις 30 Σεπτεμβρίου, χάρισε σε όσους παρευρέθηκαν στην αυλή του 9ου Δημοτικού Σχολείου αφιλοκερδώς, μια υπέροχη μουσική βραδιά. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, σε συνεργασία με το 9ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Χανίων. Τα μουσικά τους ακούσματα μας μετέφεραν σε άλλο χωροχρόνο. Με την ποιότητα που τους χαρακτηρίζει, ας ταξίδεψαν στο παρελθόν, κάνοντας μια πολιτισμική και ιστορική αναδρομή, με αλάνθαστους οδηγούς τις νότες. Ταυτόχρονα, μας ταξίδεψαν στο μέλλον, με το αίσθημα αισιοδοξίας που μετέδωσαν. Ακούσαμε Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Τσιτσάνη,  Piovanni, Shostakovich, Kurt Weill, Beatles, όπερα και άλλα μουσικά κομμάτια που μας γοήτευσαν.

Οι μουσικοί λειτούργησαν διαδραστικά με τα παιδιά, σεβόμενοι το χώρο εκπαίδευσης που δόθηκε η συναυλία. Με την έναρξη της συναυλίας, οι μουσικοί επικοινώνησαν, συνδιαλέχτηκαν με το ακροατήριο και παρουσίασαν τα μουσικά όργανα και τους ήχους τους

Στο τέλος της συναυλίας, υπήρξε μια άλλου είδους αλληλεπίδραση.  Οι μουσικοί του μουσικού συνόλου Vamos Enseble, προσκάλεσαν τους μικρούς φίλους και γενναιόδωρα τους επέτρεψαν να έρθουν στο χώρο της σκηνής. Τα παιδιά και οι νέοι που βρέθηκαν εκεί, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν από κοντά με τους μουσικούς, να αγγίξουν τα μουσικά όργανα και να δοκιμάσουν να παίξουν μουσική με αυτά, αυτοσχεδιάζοντας. Με αυτόν τον τρόπο η βιωματική μάθηση έγινε πράξη σε αυτήν την ξεχωριστή συναυλία. Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν πολύ καλά ότι η τέχνη αποτελεί εκπαίδευση του κοινού. Η σύγχρονη παιδαγωγική αξιοποιεί την τέχνη στην εκπαίδευση. Το μουσικό σύνολο Vamos Enseble, έφερε την ποιοτική μουσική σε έναν χώρο εκπαίδευσης και μάλιστα δωρεάν. Πρόκειται για μια κοινωνική προσφορά με θετικό πρόσημο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου