Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

'Εναρξη σχολικού έτους 2020-21-Αγιασμός

Αγαπητοί γονείς γεια σας,

 

Με την παρούσα εναρκτήρια επιστολή θα θέλαμε πρωτίστως να σας ευχηθούμε να έχουμε μία ομαλή, υγιή και  δημιουργική σχολική χρονιά!

 

Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς είναι πάντα συγκινησιακά φορτισμένη με τη χαρά των μαθητών και τις ελπίδες γονέων και εκπαιδευτικών για την πρόοδο των παιδιών και την απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας!

Ωστόσο, διανύουμε μία πρωτόγνωρη περίσταση, κατά την οποία η δια ζώσης επικοινωνία επαναπροσδιορίζεται. Στην παρούσα συγκυρία, καλούμαστε όλοι, εκπαιδευτικοί και γονείς να μεριμνήσουμε όσο το δυνατόν για τις κατάλληλες υγειονομικές συνθήκες στο σχολικό χώρο, με στόχο την πρόληψη μετάδοσης και εξάπλωσης του covid-19 και την ασφάλεια των εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους κάτω από διαφορετικές συνθήκες.

Σε αυτή την προσπάθεια σας καλούμε να συμπορευτούμε μέσα από μια γόνιμη και εποικοδομητική επικοινωνία και συνεργασία!


Η έναρξη του νέου σχολικού έτους ξεκινάει με τον καθιερωμένο Αγιασμό τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και έχει διαμορφωθεί σε δύο φάσεις για την αποφυγή του συγχρωτισμού, τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης απ’  έξω από το χώρο του σχολείου και την αναμονή των γονέων για να την παραλαβή των παιδιών τους. Για το σκοπό αυτό παρακαλούμε η στάθμευση των οχημάτων εκτός από την οδό Σκρα να πραγματοποιείται και επί της οδού Δαγκλή.

 

Πρόγραμμα

 

10:00-11.00:  Προσέλευση μόνο των μαθητών της Α΄τάξης μαζί με έναν συνοδό γονέα στο προαύλιο χώρο του σχολείου. Ενημέρωση των γονέων για τη λειτουργία του σχολείου και την κατανομή των μαθητών στα δύο τμήματα Α1 και Α2. Οι πρώτες οδηγίες από τους δασκάλους των αντίστοιχων τμημάτων. Οι γονείς της Α΄τάξης παραμένουν για τον καθιερωμένο Αγιασμό που θα ακολουθήσει.

 

11.00 -11.45: Προσέλευση των μαθητών της Β΄και Γ΄τάξης στην αυλή του σχολείου χωρίς τους γονείς. Αγιασμός Α΄-Β΄και Γ΄τάξη στην αυλή του σχολείου παρουσία των νηπιαγωγών, της  δ/ντριας, των εκπαιδευτικών και του διοικητικού συμβουλίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Ενημέρωση των παιδιών για το πρόγραμμα της εβδομάδας και τη λειτουργία του σχολείου, τους δασκάλους που αναλαμβάνουν τα αντίστοιχα τμήματα, τους νέους κανόνες για τη χρήση μάσκας.

Αποχώρηση από την καγκελόπορτα του παλαιού κτιρίου.

 

12.00-12.45: Προσέλευση των μαθητών της Δ΄-Ε΄και Στ΄ τάξης χωρίς τους γονείς. Ενημέρωση των παιδιών για το πρόγραμμα της εβδομάδας και τη λειτουργία του σχολείου. Αγιασμός στην αυλή του σχολείου παρουσία της δ/ντριας, των εκπαιδευτικών και του διοικητικού συμβουλίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Ενημέρωση των παιδιών για τους δασκάλους που αναλαμβάνουν τα αντίστοιχα τμήματα, τους νέους κανόνες με τη χρήση μάσκας, το  πρόγραμμα της εβδομάδας και τη λειτουργία του σχολείου.

Είσοδος -Αποχώρηση:  Καγκελόπορτα  νέου κτιρίου

 

Επισημαίνουμε ότι επιτρέπεται η παραμονή με έναν συνοδό μόνο για τα παιδιά του νηπιαγωγείου και της α΄τάξης δημοτικού.   

 

Λόγω του αυξημένου συγχρωτισμού στην αυλή του σχολείου, η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη από μικρούς και μεγάλους.   

Επισυνάπτουμε χρήσιμες οδηγίες με εικόνες από τον ΕΟΔΥ για γονείς για την προετοιμασία των μαθητών στη χρήση μάσκας.

 

Ευχαριστούμε

 

Η Δ/ντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου