Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά Δημοτικού Δ-Ε΄ και Στ΄ τάξης




Αγαπητοί γονείς ,
 θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το σχολείο μας στο πλαίσιο των δράσεων φιλαναγνωσίας που έχει προγραμματίσει για τη φετινή σχολική χρονιά (2019-2020), έχει προγραμματίσει να λειτουργήσει Παιδική Λέσχη  Ανάγνωσης για μαθητές Δ΄ Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού στο χώρο του σχολείου, κατά την περίοδο Φεβρουαρίου Μαρτίου. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα εργαστήριο φιλαναγνωσίας και δημιουργικού λόγου με αφορμή το βιβλίο του Πάνου Χριστοδούλου «Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές»,  κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά θα συναντιούνται μία φορά την εβδομάδα εκτός σχολικού ωραρίου σε ένα δημιουργικό εργαστήριο ανάγνωσης, διάρκειας περίπου μιάμισης  ώρας. Με την ολοκλήρωση της Λέσχης Ανάγνωσης τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το συγγραφέα, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να επισκεφτεί το σχολείο μας τέλος Μαρτίου.
Λίγα λόγια για τις Λέσχες Ανάγνωσης: Η Λέσχη Ανάγνωσης αποτελεί ουσιαστικά μια παρέα παιδιών ή ενηλίκων με κοινό παρανομαστή ένα βιβλίο κι επιδίωξη την ανάγνωση και τη συζήτηση. Λειτουργεί με απλό τρόπο αποσκοπώντας στην καλλιέργεια της σχέσης των μελών της με το διάβασμα, ενώ αποτελεί έναν ευχάριστο κι εποικοδομητικό τρόπο επικοινωνίας και μάθησης στον ελεύθερο χρόνο. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορούν να ανακαλύψουν πράγματα για τον εαυτό τους, τον κόσμο και τους άλλους, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν νέες φιλίες και γνωρίζουν νέα βιβλία. Επιπλέον, στη Λέσχη Ανάγνωσης αναπτύσσουν γλωσσικές δεξιότητες με έναν διασκεδαστικό και ευχάριστο τρόπο, έρχονται σε επαφή με διαφορετικές ιδέες, μαθαίνουν να ακούνε τις απόψεις των συνομιλητών τους και να συμμετέχουν σε μια κοινή συζήτηση.
Η πρόσκληση ενδιαφέροντος είναι για παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων Δ΄ Ε΄ και Στ΄
Εθελόντρια Συντονίστρια: Βάσω Νυσταζάκη, Δασκάλα 9ου Δημ. Σχολείου
Χώρος: 9ο Δημ. Σχολείο Χανίων 
Δηλώσεις Συμμετοχής -Πληροφορίες: 9ο Δημ Σχολείο: κ. Νυσταζάκη Βάσω, κ. Μιχαήλ Μαρία, 28210-44369
Η εναρκτήρια συνάντηση των παιδιών, η διερεύνηση των αναγκών της ομάδας και η καλύτερη γνωριμία των παιδιών που επιθυμούν να συμμετέχουν θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το απόγευμα από τις
 6.30μ.μ-8.00μ.μ στο χώρο του 9ου Δημ. Σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου