Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
 12/θέσιο Δημοτικό σχολείο 9ο Χανίων

Δ/νση: Σκρα 19, Χανιά, Τ.Κ 73100

E-mail: 9dimchancha@sch.gr


Τηλ. και fax: 28210-44369


Αγαπητοί γονείς, 


 τα Χριστούγεννα σιγά σιγά πλησιάζουν…για τον λόγο αυτό σας καλούμε να σημειώσετε τις εξής ημερομηνίες στο ημερολόγιό σας για τον καλύτερο προγραμματισμό σας.

• Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 (11.45-14.00) θα δοθεί η  βαθμολογία και η πρόοδος α΄ τριμήνου. Την ημέρα αυτή το ολοήμερο τμήμα θα λειτουργήσει κανονικά.

•  Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 το απόγευμα (ώρα προσέλευσης 17.00-17.30). Θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του σχολείου μας. Προσοχή! Την ημέρα αυτή το σχολείο μας δε θα λειτουργήσει το πρωί για τους μαθητές μας, οι οποίοι θα προσέλθουν το απόγευμα για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή μαζί με τους γονείς τους (ΠΔ/79: Μεταφορά ωραρίου εργασίας σε άλλη βάρδια για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων)

• Το σχολείο θα κλείσει για διακοπές τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου και θα λειτουργήσει  στο πλήρες ωράριό του. Το ολοήμερο τμήμα θα  λειτουργήσει κανονικά. Επίσης το πρωί της 23ης Δεκεμβρίου θα παρευρεθούμε  στον καθιερωμένο εκκλησιασμό για τις Άγιες αυτές ημέρες.  • ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ


Επίσης, στο πλαίσιο της Χριστουγεννιάτικης μας γιορτής σκοπεύουμε να συμπεριλάβουμε για δεύτερη χρονιά τη δράση με τίτλο:ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ –ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΆ.  Ο σκοπός της δράσης είναι  να προβάλλει και να αναδείξει  τοπικές παραδοσιακές γεύσεις, γεύσεις από άλλα μέρη της Ελλάδας,  γεύσεις από άλλες χώρες του κόσμου και να μας φέρει πιο κοντά διά της συνεργασίας σχολείου και οικογένειας. Η δράση θα φιλοξενηθεί σε μία αίθουσα του σχολείου και αν υπάρχει η δυνατότητα και ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας θα μπορούσαν κάποια εδέσματα αντιπροσωπευτικά να προετοιμαστούν και να ψηθούν στον χώρο του σχολείου.Για το λόγο αυτό, καλούμε τους γονείς του σχολείου μας  που έχουν καταγωγή από άλλη χώρα ή και περιοχή της Ελλάδας, ντόπιους, αλλά και όσους επιθυμούν να «υιοθετήσουν» και να προετοιμάσουν κατ’ οίκον μία εορταστική γεύση (ψωμάκια, γλυκά ή φαγητό) και να τη μοιραστούμε κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης γιορτής, όπως επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες με τη Δ/ντρια του σχολείου κ. Μαρία Μιχαήλ στο 2821044369 μέχρι τη Δευτέρα  16/12/2019.Προτεινόμενες γεύσεις : Ψωμάκια και κέικ (π.χ το γερμανικό Στόλλεν), γλυκίσματα όπως το ιταλικό (Panetone), Πίτες (π.χ γαλατόπιτα από την Βόρεια Ελλάδα), χριστόψωμο η οποιαδήποτε άλλη γεύση επιθυμείτε να μας προτείνετε. Σημειώνουμε ότι η καταγραφή της συνταγής διευκολύνει καλύτερα την προετοιμασία της δράσης στο χώρο του σχολείου.Τέλος, κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης γιορτής θα λειτουργήσει BΑΖΑΑR και πολλές άλλες εκπλήξεις με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.Ευχαριστούμε

Η Δ/ντρια , ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας! Σας περιμένουμε!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου