Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

ΔΡΑΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ

 

Η Δράση της Πινακοθήκης είναι ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε από παιδιά και απευθύνεται σε παιδιά. Ένα πρόγραμμα που προέκυψε από τη συνεργασία του σχολείου μας με το 13ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων στο μάθημα των εικαστικών. Εξελίσσουμε την αρχική δράση της πινακοθήκης σε μια φορητή πινακοθήκη - βαλίτσα.

Πρόκειται για μια σειρά από διαγωνισμούς ζωγραφικής με διαφορετικά θέματα κάθε φορά. Οι μαθητ(ρι)ες μας θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους μέσω της ζωγραφικής, με αφορμή τα θέματα που θα ανακοινώνονται από την ομάδα της πινακοθήκης.

Τα έργα που βραβεύονται θα καταλήγουν στη μόνιμη συλλογή της πινακοθήκης μας, μαζί με επιλεγμένα έργα από μεγάλους ζωγράφους. Έτσι, δημιουργείται ένας χώρος όπου οι ιδέες και οι δημιουργίες των παιδιών αποκτούν τη δική τους αξία και τη θέση που τους αξίζει.

Οι ανακοινώσεις και οι βραβεύσεις θα πραγματοποιούνται κατά την πρωινή προσέλευση.

Για τους μαθητές των Α, Β & Γ τάξεων, το θέμα είναι οι αγαπημένοι μας ήρωες, ενώ για τους μαθητές των Δ, Ε & ΣΤ τάξεων είναι το ηλιοβασίλεμα. Η προθεσμία υποβολής είναι η Πέμπτη 28 Μαρτίου

Το Β1 είναι το τμήμα που ανέλαβε τη διοργάνωση της δράσης για το υπόλοιπο της χρονιάς, με της συμβολή των εκπαιδευτικών και της διεύθυνσης. Η δράση είναι ανοιχτή για όλα τα παιδιά του σχολείου μας. 

Εύα Αθανασιάδου, Εικαστικός









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου