Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Κλιματική ΑλλαγήΤην Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, κατόπιν πρόσκλησης από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου, τα σχολεία της πόλης των Χανίων που επιθυμούσαν συμμετείχαν στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή, με εκπαιδευτικές δράσεις που ανέλαβαν να προετοιμάσουν για τη συμμετοχή τους. Καταληκτικό γεγονός αποτέλεσε η συμμετοχή των σχολείων στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 από τις 10 έως τις 12 το πρωί.
Ειδικότερα, οι μαθητές της Ε΄τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν με μηνύματα σε πανό και μπλουζάκια για την προστασία του πλανήτη και για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Επίσης με συνοδεία κιθάρας από το δάσκαλο κ. Ιωάννη Τσαραμανίδη τραγούδησαν για το περιβάλλον.
Σκοπός των δράσεων αυτών είναι η ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γενικότερα των πολιτών για την Κλιματική Αλλαγή. Στόχοι είναι η ανάδειξη της ανθρώπινης συμβολής στην Κλιματική Αλλαγή, η αναζήτηση δράσεων αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής, η διαμόρφωση στάσεων και αξιών προστασίας της φύσης, η προώθηση της συνεργασίας και της εργασίας σε ομάδες, η καλλιέργεια της δημιουργικής και κριτικής σκέψης, η ενεργοποίηση μαθητών κι εκπαιδευτικών σε μια παγκόσμια κινητοποίηση για την προστασία του Κλίματος.
Συγχαρητήρια για την κινητοποίηση και ανταπόκρισή τους δασκάλους μας κ. Γιάννη Τσαραμανίδη, κ. Ροδάνθη Καβρουλάκη, την εικαστικό μας Δάφνη Μυλωνογιάννη και φυσικά τους μαθητές μας που με κέφι και μεράκι προετοιμάστηκαν και ύψωσαν τη φωνή τους για την κλιματική αλλαγή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου