Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ΄τάξης στο Μοναστήρι Αγίας Κυριακής στο Βαρύπετρο

Τα παιδιά της Γ΄τάξης μαζί με τις δασκάλες τους κ. Αντωνία Αθανασάκη, κ. Κατερίνα Λιναράκη και κ. Αμαλία Μητακίδου έζησαν μία πολύ όμορφη περιβαλλοντική εμπειρία στο μοναστήρι της Αγίας Κυριακής  στο Βαρύπετρο την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018
Μια αιωνόβια ελιά τους διηγήθηκε την ιστορία της, αλλά και την ιστορία του μοναστηριού. Τους εξήγησε πώς παράγει το εξαιρετικό βιολογικό λάδι της και έπειτα το δοκίμασαν πάνω σε ζεστό ψωμί πίνοντας χαρουπία! Μάζεψαν κυπαρισσόμηλα, τα χρύσωσαν και τα έκαναν με τη βοήθεια των μοναχών στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας. Η βόλτα στα κυπαρίσσια, στα πλατάνια, στις βελανιδιές και τις χαρουπιές μάγεψε τα παιδιά!!!!Δεν ήθελαν να φύγουν μέχρι που τους υποσχεθήκαμε ότι θα ξανάρθουμε για να πάμε μέχρι το σπηλαιόκκλησο των 7 παίδων. 
Ευχαριστούμε θερμά την αδερφή Θεοσέμνη και τις υπόλοιπες μοναχές για την ωραία φιλοξενία, το εξαιρετικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα, την υπέροχη ανάλυση της εικόνας της γεννήσεως, αλλά και το καταπληκτικό βιντεάκι για τη δύναμη της αγάπης και της προσφοράς που είναι και το νόημα των Χριστουγέννων!














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου