Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

«Η τσάντα στο σχολείο»Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με τη με αρ. πρωτ. 49/30-11-2017 Πράξη του ΔΣ του ΙΕΠ,  η σχολική μας μονάδα προχωράει στην εφαρμογή της δράσης «Η τσάντα στο σχολείο».
Με τη συγκεκριμένη δράση καθιερώνεται η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου για τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, στο σχολείο. Για το σκοπό αυτό, έχει αποφασιστεί από το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας για την εφαρμογή της δράσης, η σχολική τσάντα των μαθητών να παραμένει στην αίθουσα διδασκαλίας την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα και ισχύει από την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου.
Η δράση υλοποιείται με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών της σχολικής ηλικίας (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) και με σκοπό αφενός να υποστηρίξει ουσιαστικά το μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων – παιδιών αφετέρου να συμβάλλει σε μια γενικότερη επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου των εργασιών στο σπίτι σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και των μαθητριών,
Σημειώνεται τέλος, ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν ισοδυναμεί με εγκατάλειψη της μελέτης ή άλλων δημιουργικών εργασιών, τις οποίες οι μαθητές και οι μαθήτριες δύνανται να υλοποιούν κατ’ οίκον σε ατομική ή και ομαδική βάση, συνδυάζοντας ενίοτε τη διασκέδαση και το συνεργατικό πνεύμα με τη μάθηση.
Αναφορικά με τις ρυθμίσεις που αφορούν την προσαρμογή του προγράμματος και την προετοιμασία της σχολικής τσάντας από την Πέμπτη το βράδυ για το πρόγραμμα της Δευτέρας, οι μαθητές θα ενημερωθούν από τους δασκάλους τους.                                                                                                
                                                                                                                                                                                                                                                        Ευχαριστούμε πολύ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου