Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Η ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Στ΄ ΤΑΞΗΣ

Μια υπέροχη αποχαιρετιστήρια θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστές τους μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου μας, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε όλοι, γονείς και εκπαιδευτικοί, στο θέατρο “Βλησίδη” το βράδυ της Δευτέρας 10 Ιουνίου.

Πρόκειται για μια διασκευή στο βιβλίο της Μάγιας Δεληβοριά με τίτλο “Η αλφαβήτα της εφηβείας”, στην οποία πρωταγωνιστές ήταν οι μαθητές που με τον δικό τους μοναδικό τρόπο κατάφεραν να εκφράσουν όλες τις ανησυχίες της ηλικίας τους.  Από το άλφα μέχρι το ωμέγα, παρουσίασαν ένα πανόραμα όσων τους απασχολούν, μέσα από 24 λέξεις-κεφάλαια γραμμένα με ζωντάνια, χιούμορ και αισιοδοξία. Άγχος, Βαρεμάρα, Γονείς, Δίαιτα, Έρωτας, Ζήλια, Ήρωας, Θάνατος, Ίντερνετ, Καθηγητές, Λύπη, Μοναξιά, Ναρκωτικά, Ξύρισμα, Όνειρα, Πενθήμερη, Ρούχα, Σπυράκια, Τηλέφωνο, Ύψος, Φιλία, Χορός, Ψέματα, Ωριμότητα.  Η παράσταση ήταν το επιστέγασμα ενός μεγαλύτερου προγράμματος που ξεκίνησε από την ενότητα της Φυσικής "Αναπαραγωγικό σύστημα" και συνεχίστηκε στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων με το πρόγραμμ "Διαμορφώνοντας Υγιείς Σχέσεις Ανάμεσα στα Φύλα".  Τα παιδιά ανέλυσαν το κείμενο της Μάγιας Δεληβοριά αλλά και το συμπλήρωσαν με δικά τους λόγια, διάλεξαν τον ρόλο τους, δημιούργησαν ομαδικά την αφίσα του έργου και το power point που παρεμβάλλονταν σε κάθε μια από τις 24 σκηνές, χόρεψαν σε αυτοσχεδιασμούς, σε χορογραφίες δικές τους αλλά και παραδοσιακές και τραγούδησαν.  Μα πάνω απ' όλα είδαν τις δυσκολίες μας και τα οφέλη μιας μεγάλης ομάδας και μιας θεατρικής παράστασης.  

Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία που θα μείνει σε όλους αξέχαστη, τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς τους! Μακάρι η συγκεκριμένη παράσταση να είναι αρωγός τους στα δύσκολα μα όμορφα χρόνια της Εφηβείας που ακολουθούν! Συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς που συνεργάστηκαν για να βγει ένα τόσο όμορφο αποτέλεσμα!

Στο τέλος της παράστασης, μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, δόθηκαν αναμνηστικά δώρα στους μαθητές της Στ΄ τάξης, ενώ παράλληλα προβλήθηκε και βίντεο με φωτογραφίες των μαθητών από όλα τα χρόνια της σχολικής τους ζωής στο δημοτικό.

Ευχόμαστε στους μαθητές μας της Στ΄ τάξης, καλή συνέχεια στα όνειρά τους, τους στόχους τους και τις διαδρομές της ζωής τους…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου