Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

«Μένουμε Σπίτι»… Συνδεδεμένοι



Αγαπητοί  γονείς γεια σας!

Ώρες αγωνίας, φόβου, ανασφάλειας μας κατακλύζουν τις τελευταίες μέρες. Η καθημερινή μας ζωή ανατράπηκε αιφνίδια! Αλλά εμείς δε θα πρέπει να το βάλουμε κάτω! Πολλά έχουν γραφτεί αυτές τις μέρες και δε χρειάζεται να σας πω κάτι άλλο! Το moto όλων μας είναι «Μένουμε σπίτι» Συνδεδεμένοι για την Υγεία, την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό μας!

Μετά την αιφνίδια και αναγκαία συνθήκη που βιώσαμε όλοι με την αναστολή λειτουργίας των σχολείων έγιναν πολλές συζητήσεις/ζυμώσεις στους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων για το πώς θα μπορέσουμε εξ αποστάσεως να κρατήσουμε τους μαθητές μας στη διαδικασία της επικοινωνίας/μάθησης/ δημιουργικής απασχόλησης.

Κατόπιν τελικών κατευθυντήριων γραμμών που ήρθαν από το Υπουργείο Παιδείας  και Θρησκευμάτων, αφού το κλείσιμο των σχολείων παρατείνεται, η προσπάθεια αυτή θα γίνει εξ αποστάσεως διά μέσου της Πλατφόρμας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, αλλά δεν αντικαθιστά την παιδαγωγική διαδικασία της δια ζώσης διδασκαλίας και κοινωνικοποίησης των παιδιών μας.  
 Στην προσπάθεια αυτή καλείστε να πάρετε τους απαραίτητους κωδικούς εγγραφής για τα παιδιά σας, σύμφωνα με τα παρακάτω βήματα.  

Η εγγραφή γίνεται από τον κηδεμόνα κάθε μαθητή/μαθήτριας μέσω της εφαρμογής εγγραφής:
1.      που βρίσκεται στη διεύθυνση https://register.sch.gr/students/.
2.      Για την εγγραφή απαιτείται από τον κηδεμόνα: (α) η χρήση ηλεκτρονικής συσκευής με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και (β) να διαθέτει κινητό τηλέφωνο και προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας (email).
3.      Στο σχολείο μας υπάρχει το μεγαλύτερο ποσοστό των μέιλ των γονέων και γίνονται προσπάθειες αυτές τις μέρες να συμπληρωθούν. Πολλοί μάλιστα τα είχαν  δώσει λάθος.
4.      Όλα τα πεδία στη φόρμα εγγραφής θα πρέπει να συμπληρωθούν ακριβώς όπως αναγράφονται σε έλεγχο προόδου του/της μαθητή/μαθήτριας που έχετε στο σπίτι σας από το σχολείο. Εκεί βρίσκεται και ο αριθμός Μητρώου του Μαθητή. Τα ακριβή στοιχεία του μαθητή βρίσκονται και στο πιστοποιητικό γέννησης που σύμφωνα με αυτό καταχωρείται ο μαθητής στο σύστημα.
5.      Η συμπλήρωση όλων των πεδίων είναι υποχρεωτική.
6.      Για τυχόν απορίες θα μπορείτε αύριο να καλείτε στο 28210 44369 10.00-12.00 ή στο 6945533346 κ. Μιχαήλ τις ίδιες ώρες,  αν έχετε θέμα με τον ΑΜ του παιδιού σας.
7.       Η ορθότητα των στοιχείων μαθητή/μαθήτριας επιβεβαιώνεται από το σύστημα mySchool και δημιουργείται ο λογαριασμός.
8.       Με τη δημιουργία του λογαριασμού εμφανίζονται τα στοιχεία πρόσβασης, όνομα χρήστη (username), κωδικός πρόσβασης (password) και e-mail, τα οποία και πρέπει να διατηρήσει ο κηδεμόνας για την πρόσβαση του μαθητή στις υπηρεσίες του ΠΣΔ.
9.      Ταυτόχρονα, αποστέλλεται ηλεκτρονικό μήνυμα στην e-mail διεύθυνση του κηδεμόνα με το όνομα χρήστη και χρήσιμες οδηγίες για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση που ξεχαστεί.
1.  Το σχολείο στη συνέχεια καλείται να διαχειριστεί τους λογαριασμούς των μαθητών με τη δημιουργία ηλεκτρονικών τάξεων και πρόσκληση των μαθητών για την οποία θα ειδοποιηθείτε.
Προσοχή!
Οι γονείς της Α΄και Β΄τάξης θα πάρουν τον Αριθμό Μητρώου  των παιδιών τους κατόπιν μέιλ ή με επικοινωνία στα τηλ. που σας έχω αναγράψει.

Αγαπητοί γονείς, η προσπάθεια αυτή διά μέσου του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου ενέχει στην αρχή δυσκολία πρόσβασης από όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία λόγω φόρτωσης του συστήματος γι΄αυτό χτρειάζεται Υπομονή και Επιμονή.
 Πείτε το σε όλους και κατά τμήματα ρωτήστε αν έχουν λάβει  μέιλ ή να το αποστείλουν στη διεύθυνση του σχολείου 9dimchancha@sch.gr με το Ονοματεπώνυμο και την τάξη του μαθητή/τριας.
Η επόμενη επικοινωνία, θα πραγματοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων

Σας εύχομαι καλή δύναμη και συνέχεια!

Η Δ/ντρια του σχολείου Μαρία Μιχαήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου