Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ –ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΆ ΑΠΟΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Αγαπητοί γονείς,

Στο πλαίσιο της Χριστουγεννιάτικης μας γιορτής σκοπεύουμε να συμπεριλάβουμε δράση με τίτλο:

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ –ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΆ.  Ο σκοπός της δράσης είναι  να προβάλλει και να αναδείξει  τοπικές παραδοσιακές γεύσεις, γεύσεις από άλλα μέρη της Ελλάδας,  γεύσεις από άλλες χώρες του κόσμου και να μας φέρει πιο κοντά διά της συνεργασίας σχολείου και οικογένειας. Η δράση θα φιλοξενηθεί σε μία αίθουσα του σχολείου και αν υπάρχει η δυνατότητα και ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας θα μπορούσαν κάποια εδέσματα αντιπροσωπευτικά να προετοιμαστούν και να ψηθούν στο χώρο του σχολείου.

Για το λόγο αυτό, καλούμε τους γονείς του σχολείου μας  που έχουν καταγωγή από άλλη χώρα ή και περιοχή της Ελλάδας,   ντόπιους, αλλά και όσους επιθυμούν να «υιοθετήσουν» και να προετοιμάσουν κατ΄οίκον/μαγειρέψουν μία εορταστική γεύση (ψωμάκια, γλυκά ή φαγητό) και να τη μοιραστούμε κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης γιορτής, όπως επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες με τη Δ/ντρια του σχολείου κ. Μαρία Μιχαήλ στο 2821044369 μέχρι την Παρασκευή 14/12/2018.

Προτεινόμενες γεύσεις : Ψωμάκια και κέικ (π.χ το γερμανικό Στόλλεν), γλυκίσματα όπως το ιταλικό (Panetone),

Πίτες (π.χ γαλατόπιτα από την Βόρεια Ελλάδα), χριστόψωμο η οποιαδήποτε άλλη γεύση επιθυμείτε να μας προτείνετε. Σας περιμένουμε!

Ευχαριστούμε

Από τη Διεύθυνση του σχολείου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου