Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γιορτάσαμε την επέτειο του Πολυτεχνείου στο σχολείο μας, τιμώντας κι εξυμνώντας όλους όσους θυσιάστηκαν τότε, ώστε να είμαστε σήμερα ελεύθεροι!

Οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου συμμετείχαν στον εορτασμό μέσα από θεατρικά δρώμενα, τραγούδια, φωτογραφική έκθεση, αφίσες και ζωγραφιές, αποδίδοντας φόρο τιμής και σεβασμού στα πιο υψηλά ανθρώπινα ιδανικά: τα ιδανικά της ελευθερίας της έκφρασης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και ευημερίας, τα οποία παραμένουν επίκαιρα και αναλλοίωτα, όσα χρόνια και αν περάσουν από την εξέγερση του Νοεμβρίου 1973.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η αφήγηση της προσωπικής εμπειρίας της κ. Κωστούλας Μουντάκη Παπαδάκη, η οποία συμμετείχε στα γεγονότα εκείνης της εποχής. H κ. Κωστούλα με χαρά αποδέχθηκε την πρόσκληση της δασκάλας μας κ. Γιώτας Μπούρα να έρθει στο σχολείο μας και να αφηγηθεί στα παιδιά της Ε΄ και της Στ΄ τάξης την οικογενειακή και προσωπική της εμπειρία κατά την περίοδο της δικτατορίας και την εξορία του πατέρα της στη Γυάρο! Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν διαχρονικά μέχρι σήμερα! Ευχαριστούμε θερμά γι' αυτήν την κατάθεση ψυχής που μοιραστήκαμε μικροί και μεγάλοι!!!

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους δασκάλους τους για την όμορφη γιορτή!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου