Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

Σας γνωστοποιήσουμε, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, τις ακόλουθες επισημάνσεις:

* Οι γονείς των μαθητών και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να παραλάβουν από την Τετάρτη 5/01/2022 έως και το Σάββατο 8/01/2022 πέντε (5) self test για τις δύο επόμενες εβδομάδες,  3 τεστ την εβδομάδα (10/1 έως 15/1) και 2 τεστ για την επόμενη εβδομάδα.

* Η διαδικασία των τεστ αφορά από τώρα και στο εξής, όλους/ες τους μαθητές /τριες και εκπαιδευτικούς ακόμη και τους εμβολιασμένους και τους νοσήσαντες. Ειδικότερα, οι ανεμβολίαστοι μαθητές ή εκπαιδευτικοί που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου τριμήνου έχουν το ίδιο καθεστώς με τους εμβολιασμένους μαθητές ή εκπαιδευτικούς αντίστοιχα.

* το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

* Δηλ.την Κυριακή 9/01/222 θα πρέπει να πραγματοποιήσετε το πρώτο self test στα παιδιά για να έρθουν τη Δευτέρα 10/1/2022, κρατώντας τη βεβαίωση στο σχολείο. Τη Δευτέρα και την Πέμπτη θα κάνετε τα επόμενα για έρθουν την Τρίτη και Παρασκευή. 

* βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι/ες οι μαθητές/τριες από 4 έως 18 ετών (καθώς και οι εμβολιασμένοι/ες εκπαιδευτικοί)

* η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19, η οποία θα πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον γονέα/κηδεμόνα.

 

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου