Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Ευχές για το Πάσχα-Ενημέρωση


 Αγαπητοί γονείς,

Μία ανάσα λίγο πριν το Πάσχα  θα θέλαμε πρώτα απ΄όλα να σας ευχηθούμε  να περάσετε ένα Χαρούμενο και Υγιές Πάσχα! μαζί με την οικογένειά σας στις παρούσες, έκτακτες, δύσκολες  συνθήκες που βιώνει η χώρα μας. 


 (σελ. από το ημερολόγιο 2019-20 του σχολείου μας για τον Απρίλη και το Πάσχα)

Συνοπτικά θα θέλαμε να ενημερώσουμε  για τα ακόλουθα:

Η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας προσπάθησαν να αξιοποιήσουν μέχρι τώρα όλες τις δυναμικές από την πλευρά των γονέων και των μαθητών, ενεργοποιώντας όλα τα μέσα της εξ αποστάσεως  επικοινωνίας και μάθησης e-me, e-mails, blog του σχολείου και τηλέφωνα, με σκοπό να διευκολύνει και να υποστηρίξει την επαφή των παιδιών με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Μέχρι σήμερα 10/04/2020 έχουν κάνει εγγραφή 199/209 του συνόλου των μαθητών του σχολείου μας. Το σχολείο μας θα συνεχίσει να  προσπαθεί να επικοινωνεί με τους γονείς των μαθητών για την επίλυση τυχόν δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι μαθητές που δεν έχουν εγγραφεί.


Υπάρχει πρόσβαση χωρίς χρέωση δεδομένων (zerorating) από κινητά δίκτυα, στις ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία, από την Τετάρτη 8 Απριλίου, καθώς το Υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει συνεργασία με τους παρόχους  κινητής τηλεφωνίας της χώρας  Cosmote, Vodafone και Wind.

Η πλατφόρμα e-me ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης εξακολουθεί να είναι αργή και να δυσκολεύει την πρόσβαση μαθητών και εκπαιδευτικών, αν και έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις.

 Επισημαίνουμε ότι η ορθή χρήση του διαδικτύου  παραμένει πρωταγωνιστής κατά τη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

 Παρακαλώ, όποια οικογένεια:

α) δεν έχει συνδεθεί στην πλατφόρμα Ασύγχρονης εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης λόγω έλλειψης εξοπλισμού

α)  κάνει χρήση της πλατφόρμας  Ασύγχρονης εξ Αποστάσεως εκπαίδευσης   e-me  μέσω κινητού τηλεφώνου

 όπως ενημερώσει διά του e-mail του σχολείου.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν πάλι τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία!

Καλή Δύναμη και Υγεία να έχετε!



Η Δ/ντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου