Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Μια αξέχαστη εμπειρία μοιραστήκαμε το 9ο Δημοτικό Σχολείο και το Σχολείο Αλικιανού, στα πλαίσια της Αποστολής Πηνελόπη Γκάντι

Την Παρασκευή 29/01/2016, τα τμήματα Α1 και Α2 του 9ου Δημοτικού Σχολείου μετέβησαν στο Δημοτικό Σχολείο του Αλικιανού, όπου έγινε συνδιδασκαλία μέσα στο πλαίσιο της Αποστολής Πηνελόπη Γκάντι, μέσα στα πλαίσια του Πανεπιστημίου των Ορέων.
 Μαζί μας είχαμε την τιμή να είναι ο καθηγητής κ. Ιωάννης Παλλήκαρης, ιδρυτής του Πανεπιστημίου των Ορέων, που μαζί με την κα Βαρβάρα Τερζάκη εμπνεύστηκαν την Αποστολή Πηνελόπη Γκάντι. Επίσης. μαζί μας ήταν οι δυο Σύμβουλοι Α/θμιας, η κα Αθηνά Ντούλια Σύμβουλος της 1ης Περιφέρειας και ο κ. Αντώνης Μυλωνάκης Σύμβουλος της 5ης Περιφέρειας.

Οι μαθητές/τριες του 9ου Δημοτικού Σχολείου παρουσίασαν το Μύθο της Αράχνης, πλέκοντας βιωματικά με τα σώματά τους τον ιστό της. Επίσης, φιλοτέχνησαν καλλιτεχνικές μάσκες με νήμα και δημιούργησαν με νήμα και με τα σώματά τους αληθινά ζωντανά έργα τέχνης. Η φιλοξενία στον Αλικιανού υπήρξε υπέροχη. Τα παιδιά του Αλικιανού μας έδειξαν πώς βάφεται το νήμα με φυτικά χρώματα, όπως παπαρούνες (κόκκινο), ξυνίδες (κίτρινο), κρεμμύδια (μπορντώ). Κάπως έτσι συναντήθηκε ένα σχολείο της πόλης με ένα σχολείο της περιφέρειας και από αυτήν τη συνάντηση κερδισμένοι φύγαμε όλοι!